Internettet er kommet for at blive, det er hævet over enhver tvivl. Faktisk er vi danskere blevet så afhængige af nettet, at vi efterhånden vil ordne alt.

Tid hos tandlægen, frisør, lån af penge, shopping og de daglige indkøb. Budskabet fra diverse undersøgelser er klar; vi vil alt på nettet. Læs mere om udviklingen her. 

 

Undersøgelsernes budskaber er entydige

Der bliver lavet mange undersøgelser over vores færden online. Det er vigtig viden for flere og flere virksomheder, der gerne vil optimere salget og styrke deres tilstedeværelse på nettet.

Nets, FDIH og store firmaer som Microsoft får ofte lavet undersøgelser af fordele i diverse brancher og om e-handlen generelt. Budskabet er ret entydigt år for år.

Flere og flere danskere handler på nettet og ordner flere ting fra computeren. I det tidlige 2000-tallet var det primært shopping som tøj, sko og smykker der blev handlet online.

Nu har vi taget skridtet videre fra almindelig shopping, til at klare dagligdagsting som tid hos frisøren, tandlægen, indkøb hos de nye supermarkeder online og mange vælger tilmed at læse dagens nyheder på diverse mediesider.

Der er efterhånden få ting der er overladt til den “fysiske” verden og det viser bare hvor afhængige vi er blevet af Internettet. Tendenserne har været der i mange år, så udviklingen er bestemt ikke overraskende. Specielt ikke med tanke på de mange fordele.

 

Nettets mange fordele

Nettet har mange fordele og hvis du er i tvivl om disse, vil vi prøve at skitsere de vigtigste i denne artikel.

Først og fremmest er det nemmere og hurtigere at klare diverse ting online. Du slipper for at ringe op og sidde i telefonkø. Du slipper for butikskøen i tøjbutikken eller supermarkedet. Og du slipper for at skulle bruge 10-20 minutter på at køre ind til midtbyen.

I en tidsalder hvor tid er en mangelvare, er det hurtige aspekt en af de overveje årsager bag udviklingen.

Det er billigere! Det er en påstand nogle kan være uenige i og det er da meget afhængigt af, hvilke brancher og ting du vælger at købe. Men i det store hele understøtter diverse undersøgelser og rundspørger denne påstand.

Mange danskere har prisen, det billige element, som en af de 3-4 vigtigste årsager til de foretrækker at handle online.

Det er mere bekvemt at ordne diverse ting på nettet. Det er bedst illustreret ved at du kan handle i webshops døgnet rundt og fra sengen en lørdag morgen, eller en torsdag aften.

Det engelske ord convenience er afgørende for mange forbrugere og det er netop hvad Internettet kan tilbyde.

Så alt i alt står fordelene i kø og der er helt sikkert flere, end dem vi har nævnt her. Til slut har vi fremhævet 5 af de mest centrale fordele:

  1. Hurtigere og nemmere
  2. Billigere
  3. Mere bekvemt
  4. Større udvalg
  5. Nemmere prissammenligning