Din virksomhed vokser og vokser. Det er fedt, at du kan se salgstallene gå op dag for dag, men det kan også være stressende, for hvordan skal du pludselig nå at pakke alle de nye ordrer? Og hvad med de mange nye kunder fra udlandet?

I denne artikel får du et par gode råd om, hvad du skal huske, når din virksomhed vokser, og du måske begynder at eksportere til udlandet.

Har du styr på fragten?

Fragt og forsendelse af dine varer kan være vanskeligt at finde rundt i – især hvis der er tale om fragt til udlandet. Det kan være, at du både skal sende og modtage varer fra udlandet. Du sender måske færdige varer til kunder, mens du modtager råvarer, indpakning og lignende fra andre virksomheder i udlandet.

Ligemeget, hvilken af de to scenarier, der er relevant for dig, så er det vigtigt, at du får fragtet dine varer trygt frem. Derfor bør du vælge et fragtfirma, som du kan stole på, og som kan levere til tiden.

Er der moms, skatter eller andre afgifter?

I forbindelse med fragt til udlandet vil du desværre kunne opleve, at der kommer afgifter eller skat på dine varer. Det er selvfølgelig træls og besværligt, at der skal komme ekstra afgifter på dine varer, men det er desværre uundgåeligt.

Du kan dog gøre dit bedste for at forberede dig på hvilke afgifter, der eventuelt er gældende i det land, som du skal sende til.

Forsikring og sikkerhed

Når du skal fragte varer til eller fra Danmark, så er det vigtigt, at det firma, som du vælger, har styr på sikkerheden. Dine vare skal ikke være beskadiget, når de kommer frem. Du kan med fordel undersøge, om det fragtfirma, som du har valgt, tilbyder forsikring af dine varer, hvis der sker skader undervejs. Du kan også tegne en ekstra forsikring, hvis du er meget nervøs for, om dine varer klarer rejsen.

Hvor kommer dine kunder fra?

Når du får din første udenlandske kunde, så kan det være fristende at tro, at alle dine nye kunder også vil komme fra udlandet, men før du lægger hele dit fokus på ét land – eller på andre lande end Danmark -, så bør du analysere, hvor dine kunderne kommer fra.

Hvis du oplever rigtig stor interesse fra et andet land, så kan du overveje, om du skal åbne en ny afdeling eller etablere et lager i landet.