Nærmest alle danskere har behov for en bredbåndsforbindelse, gerne en der er stabil, hurtig og til en fornuftig pris. Internetforbindelser er derfor noget der optager mange danskere.

Når du skal finde det bedste internet, bør du sammenligne bredbånd, priser, hastigheder og andre faktorer, så du ender ud med den rette løsning til dine behov. 

Guide til hvordan du finder bedste bredbånd

Vi har lavet en 5-trins guide til hvordan du nemt finder det bedste bredbånd til dine behov. Alt for mange vælger en for høj hastighed, så man betaler for mere end man behøver. Andre har bare en passende løsning, men til en højere pris, end hvad man ellers kan opnå.

Og hvis du ikke er bundet til en bindingsperiode, kan der være rig mulighed for at lave en månedlig besparelse på internetregningerne. Se de 5 simple steps lige her:

1. Klarlæg dine behov først

Du bør altid starte med at klarlægge dine behov, så du ved hvilke løsninger du bør gå efter. Uden at kende dine behov kan du reelt ikke sammenligne på et korrekt grundlag og du kommer hurtigt til at famle lidt i blinde.

Behovene kan være mange ting, det kan være prisen er altoverskyggende, gerne vil undgå en bindingsperiode, eller lægger stor vægt på god kundeservice. Det er ikke altid du kan få alt opfyldt, så du bør tænke over hvad der er vigtigst for dig.

2. Tjek aktuel hastighed

Du kan med fordel tjekke din aktuelle hastighed, for at vurdere dit aktuelle ståsted. Er hastigheden tilfredsstillende bør du gå efter det samme og tilsvarende, hvis du gerne vil have skruet lidt op. Der findes mange testværktøjer på nettet, du kan bruge til formålet, som kan give dig et ret godt indtryk.

Når du ved præcis hvilken hastighed du skal bruge, kan du nemmere gå efter fx. det billigste bredbånd på 20 mbit.

3. Sammenligne internetudbydere

Det næste trin er at du skal have sammenligne internetudbyderne med hinanden, ud fra de forskellige forhold og vilkår, der har betydning for dig. Denne artikel har meget fokus på prisen, da det er den primære beslutningsparameter for de fleste. Men andre ting kan vægte højere for nogle. Du kan med fordel bruge sammenligningstjenester online til dette.

4. Evaluer og vælg din favorit

Du bør nu evaluere de forskellige kandidater og vælge din favorit. Nogle er hurtige til at beslutte sig, andre skal bruge lidt længere tid. Du bør tage dig den tid det kræver, for at du får valgt rigtigt. Husk at få læst eller spurgt til aftalen, så du ikke bliver overrasket over eventuelle bindingsperioder eller øvrige forhold.

5. Kan der spares penge?

Sidst er det en væsentlig overvejelse om der kan spares penge. Det vil nok være sigtet for de fleste, når det bedste bredbånd skal findes. Jo mere der kan spares, jo mere tillokkende vil det være at skifte udbyder.

Du kan prøve at gange den månedlige besparelse op, for så vil du opdage at selv 50 kr. vil udgøre en 600 kroners besparelse årligt. Penge du kan spare uden den helt store indsats. For de fleste udbyderne hjælper dig med overgangen, så den sker relativ gnidningsfrit.