Sammenlign bredbånd på hastigheder, så du kan finde den højeste hastighed til den bedste pris. Den højeste hastighed på internet ligger i øjeblikket på 100 Mbit til private, hvilket kun er en relevant hastighed, for ganske ganske få.

Selvom du har et ønske om hurtigt bredbånd, behøves du ikke bestræbe dig efter at købe det største antal Mbit. I samme boldgade skal du passe på med udelukkende at fokusere på prisen, når du leder efter en ny internetudbyder. Det er muligt at købe bredbånd til en lav månedlig pris, men du risikerer, at både signalet og hastigheden er ringe. Kvalitet og pris behøves ikke nødvendigvis hænge sammen, men der er oftest en sammenhæng.

 

Sammenlign bredbånd, når du vælger internetudbyder

De fleste køber typisk en forbindelse på 10-20 Mbit, men der er ikke nogen ”rigtig” hastighed. Det siger sig selv, at jo flere der bruger internettet, desto langsommere vil hastigheden være.

Er I f.eks. 2 aktive internetbrugere af en forbindelse på 10 Mbit, så har I principielt 5 Mbit hver. Hvis den ene er ved at downloade en stor fil ned på computeren, vil det typisk betyde nedsat hastighed på den anden computer. Derfor vil hastigheden afhænge rigtig meget af antal brugere, samtidig med at det handler om, hvad man bruger internettet til.

20 Mbit er den anbefalede hastighed til den almene familie på 4-5 personer. Med en 20 Mbit forbindelse skulle der være en tilstrækkelig mængde download og upload, så man både kan streame, downloade filer og uploade filer til Dropbox. Kigger man på bredbånd priser, vil det oftest være muligt at finde nogle rigtig gode tilbud på 20 Mbit internet.

 

Er man en mindre familie, kan man i visse tilfælde godt nøjes med 10 Mbit. Man skal dog forvente, at det tager længere tid at downloade store filer med en 10 Mbit forbindelse.

Hvis man vælger 10 Mbit og ønsker at downloade en større fil, så bør man sørge for, at alle andre enheder er koblet fra internettet. Såfremt man er den eneste på internettet, er det intet problem både at downloade- og uploade eller for den sags skyld streame film med 10 Mbit.

 

Bor du alene, kan du måske endda nøjes med en Mbit 5 forbindelse. Der er kun ganske få internetudbydere, der tilbyder 5 Mbit, men TDC kan hvert fald tilbyde denne forbindelse til en fordelagtig pris.

Læs også: Sammenlign priser online og spar penge

 

Hvor mange Mbit pr. computer?

Igen findes der ikke noget endegyldigt svar på, hvor mange Mbit man bør have pr. computer. Dog er der en tommelfingerregel, der siger 3 Mbit pr. computer, hvis man ikke har behov for at downloade store filer og streame film.

Hvis man oftest downloader større filere ned fra internettet, så bør man regne med 4-5 Mbit pr. computer. Dermed ikke sagt at man ikke kan streame film med en hastighed på 2-3 Mbit/s, men man kan bare risikere, at filmen hakker undervejs.

Sammenlign bredbånd, hvis du vil have mest for pengene. Der kan nemlig godt være stor forskel på prisen, selvom hastigheden er den akkurat samme.

 

Arbejder man hjemmefra med sin egen virksomhed, vil det være anbefalesværdigt at gå op til en lidt højere hastighed. Hvis man er meget afhængig af sin computer og internettet, bør man hellere købe en lidt for høj hastighed fremfor en lidt for lav hastighed.