Har du aldrig købt et webhotel før, så kan det være meget svært at finde rundt i, hvad man nu lige skal vælge. Hvad har jeg brug for? Hvad er en fair pris? Hvilke funktioner er nødvendige for at min hjemmeside kører som den skal?

Dette er blot nogle få af de spørgsmål, man typisk stiller sig selv, når man skal hen og købe webhotel første gang.

I denne artikler får du hjælp til at vælge det bedste webhotel ud fra en række punkter, som du kan bruge som en slags tjekliste, når du kigger på udbydere.

Prisen

Som med alt andet, så hænger pris og kvalitet sammen, når det drejer sig om webhoteller. Dermed ikke sagt at du skal købe det dyreste webhotel du kan finde, for så kommer du bare til at betale for noget du slet ikke har brug for.

En god idé, når man køber webhotel, er således at vælge en grundlæggende løsning hos en seriøs udbyder, som også tilbyder større og dyrere løsninger.

Det smarte ved webhoteller er nemlig, at du nemt kan opgradere efterfølgende, så hvis du pludselig finder du af, at du har brug for mere plads eller domæner, så kan du altid vælge en større pakke.

På den måde udgår du at betale for mere, end du har brug for fra start.

Kundeservice og support

Det er vigtigt, at dit webhotel yder en god kundeservice og support. På den måde ved du, at du er i trygge hænder, hvis uheldet skulle være ude, og du f.eks. får brug for en backup af din side.

Hos Billig-Webhosting.dk har de blandt andet skrevet denne guide til det bedste webhotel, hvor du blandt andet kan se, hvordan de forskellige webhoteller er blevet rated i forhold til kundeservice og support.

De rette teknologier

Når du vælger webhotel, skal du selvfølgelig også være sikker på, at det kan køre din hjemmeside. Det sikrer du ved at undersøge hvilke teknologier, der er til rådighed på webhotellet. F.eks. kører WordPress og Prestashop på PHP og MySQL, så hvis din hostingløsning har disse to ting, så kan det sagtens køre WordPress

Fortæl evt. udbyderen hvad dit site er lavet i, og om det kan køre hos dem, inden du køber en løsning.

Danske servere

Når du vælger webhotel, er det en fordel, men ikke et krav med servere placeret i Danmark. Mange hostingselskaber lejer sig nemlig ind på servere i udlandet, og her risikerer du at få din side placeret medmindre du specifikt spørger efter en dansk server.

Ved at vælge en dansk server, vil folk fra Danmark opleve at den loader hurtigere, og Google vil også prioritere den højere, som en mindre del af deres algoritme, i de danske søgeresultater.

De fleste webhoteludbydere fortæller ikke, hvor deres servere er placeret, så du skal med stor sandsynlighed selv spørge ind til det, inden du køber.

Hvis du følger ovenstående råd, vil du ikke gå helt galt i byen, når du køber webhotel for første gang.