Den ældste generation er knap nok kommet med på dankortet, men nu sker der ting og sager inden for pengetransaktioner. De seneste år er det nemlig blevet nemmere og nemmere og mere populært, at overføre penge til vennerne ved hjælp af sin smartphone.

I fremtiden kan den måske helt erstatte dankortet. Mobilbetaling går fremad i stor stil og er utvivlsomt fremtiden på mange områder.

Kampen mellem Mobilepay vs. Swipp

De fleste banker kunne med det samme se, at betaling med mobilen hurtigt ville vinde indpas i det danske betalingssystem, så alle de store banker har også fundet en måde at lade deres kunder betale med deres iPhone eller Android-telefon.

Hos Danske Bank hedder dette system MobilePay, og der må sidde nogle PR-medarbejdere og gnide sig i hænderne, for indtil videre har Danske Bank virkelig vundet kampen om pengetransaktioner på mobilen. Langt de fleste danskere, der betaler med mobilen, bruger Danske Banks MobilePay.

Hos Norde, Spar Nord, Jyske Bank og stort set alle de andre banker med mulighed for betaling på mobilen, bruges betalingstjenesten Swipp. Om det er det mere mundrette navn hos Danske Bank eller bedre timing er svært at sige, men i daglig tale hører man sjældent folk tale om at ”swippe” penge. At ”mobilpaye” er derimod blevet helt almindeligt.

Nyhed: Mobilbetaling i supermarkedet

Og selvom det er enormt smart at kunne overføre penge hurtigt til sine venner efter en biograftur, hvor du ikke følte det nødvendigt, at alle skulle stå og flagre med kontanter og dankort ved skranken, så stopper udviklingen langt fra her.

I mange supermarkeder begynder man nu at eksperimentere med MobilePay som betalingsmetode. Det eneste man skal gøre er at logge på app’en på sin telefon, holde den hen til en lille, hvide kvadrat, der er sat op ved siden af kassen, og derefter kan du se din kvittering på telefonen, mens pengene er blevet trukket på din bankkonto.

Indtil videre er det mest i store supermarkeder i byerne, at du kan bruge MobilePay til at betale for dagens indkøb, men ligesom dankortautomater, skal betaling med mobilen også nok nå ud til selv de fjerneste hjørner af vores lille land, så du inden længe kan overføre penge til den lokale købmand med MobilPay. Eller måske Swipp, hvis de andre banker formår at få brandet tjeneste, der kan det fuldstændig samme, en lille smule bedre, end du har gjort indtil videre.