Vi ordner flere og flere af vores pengetransaktioner over mobilen, med alt lige fra små kviklån til pengeoverførsler og shopping fra smartphones.

Penge er blevet en integreret del af smartphones og vores adfærd med disse. Mobity ser nærmere på hvordan vi forbruger penge via mobilen på godt og ondt.

 

Pengeoverførsler via Swipp og Mobilepay

MobilePay er efterhånden velkendt hos langt de fleste danskere, med mange hundrede tusinde brugere i Danmark. Nu er Swipp betalingsappen for alvor kommet på markedet, med en stor marketingkampagne og ambitioner om at vinde markedsandele.

PengeHvem der vinder den kamp er uvist, men det vil give dig flere og bedre muligheder, når du skal overføre penge fra mobilen. Mens Mobilepay har et loft på beløbene, er denne grænse markant højere ved Swipp applikationen.

Begge applikationer gør det ekstremt nemt, hurtigt at overføre penge til en bekendt. Undersøgelser viser at de er blevet så udbredt, at man benytter dem, hvis man fx. lægger ud for pizzaer på en bytur. Eller skylder en person 50 kroner.

Et glimrende eksempel på, at mobilen kan være langt nemmere og mere effektiv, end at åbne computeren og logge på netbank. Antallet af pengeoverførsler via mobilen, vil helt sikkert stige de kommende år.

Små hurtige kviklån

De små hurtige kviklån er et andet område, hvorved man hurtigt kan få flere penge på kontoen. De såkaldte kviklån sker ved at du sender en kode og et par oplysninger om dig selv. Hvis du bliver godkendt, vil du kunne have pengene på kontoen samme dag, eller senest den næste.

De er berygtede for at være ekstremt dyre og til høje ÅOP-niveauer. Vi kan derfor ikke anbefale dig at anvende disse. Du bør derimod vente med at købe det du nu efterspørger.

Kviklån er nemlig kendetegnet ved at være små beløb på 500 – 5.000 kroner og det er ikke penge, der for alvor vil gøre en forskel for dig. Du bør derfor undersøge mulighederne hos de større udbydere, med mere gunstige renteniveauer.

Shopping i det små

Sidste så er det værd at bemærke vi bruger flere penge på mobilen end nogensinde før. De første to punkter har mest været af praktisk og seriøs karakter.

Nu til det mere fornøjelige, nemlig shopping via mobilen. For det er blevet rigtig nemt at bruge små beløb, når man spiller applikationer eller besøger en webshop. Den danske e-handel er så langt fremme, at alle de førende udbydere tilbyder mobilvenlige versioner af deres webshop.

Det betyder at du faktisk både kan handle på computeren, din tablet og smartphone. Alt sammen med et fornuftigt overblik over kategorier og de forskellige varer.

Der er ingen tvivl om at e-handel via smartphones og tablets er i vækst. Se bare tallene på FDIH om smartphone og e-handel.

En tendens der kun forventes at stige i fremtiden, ifølge flere eksperter. Mobity er ikke i tvivl om, at det er den vej pilen peger. Appmarkedet er allerede i stor vækst og det bliver spændende at se hvordan omsætningen udvikler sig på det område.

 

Alt i alt er penge blevet en mere integreret del af vores mobilbrug. Vi skal ikke mange årtier tilbage, før det var helt utænkelige forhold. Det er nu virkelighed og de næste skridt i mobilens historie er klar til at blive taget.