Vi skrev i juli en artikel om at lån er blevet mobilt og i denne artikel ser vi nærmere på emnet. Et emne der i høj grad bliver forstærket af NemID og muligheden for den digitale underskrift.

Dagene hvor du skulle ned til banken en masse gange og have papirer og samtaler frem og tilbage er ovre. Bankindustrien sidder nemlig ikke længere som et monopol på udlånene, og samtidig er teknologien blevet markant bedre end for bare 10 år siden.

Vi ser i dag flere og flere lånefirmaer, som går ind på det danske marked, hvilket gør udvalget bredere. Det har de gjort fordi efterspørgslen har været stigende, og det nu stigende udbud har også presset dem til at differentierer sig fra hinanden med lavere renter og en enklere låneproces.

Når det ene firma kommer med den nye idé, hopper det andet med på idéen, eller kommer i hvert fald med modtræk hvis de ønsker at forblive konkurrencedygtige. Det er sådan det frie marked fungerer, og det er kun noget du som forbruger drager nytte af.

NemID teknologien

Teknologien i forbindelse med NemID er i høj grad også kreeret på grund af det frie marked og behovet for både sikre og hurtige løsninger.

I dag kan du underskrive via din NemID hos mange lånefirmaer og det understreger bare, hvor fleksibelt og mobilt hele markedet er blevet.  For så længe du har nøglekortet med dig, er det ligegyldigt hvor i verden du befinder dig. Eller med hvilken computer.

NemID fungerer som en officiel underskrift og fjerner alt det administrative besvær ved ansøgningsprocessen.

De mange fordele ved NemID lån

Når du underskriver med NemID er der talrige fordele at hente frem for den traditionelle underskrift med papir og kuglepen. For det første er det meget hurtigere. Når du gør det her, så sker det over nettet og alt papirarbejde og personlig fremmøde bliver overflødigt.

Det gør, at en proces som ellers ville tage dage kan ske på få minutter. Det er heller ikke noget besvær med posten, at modtage aftalen, alt er som det plejer, du skriver bare under på nettet, og oven i købet har de alle dine nødvendige informationer grundet din NemID er koblet op til banken.

Som navnet antyder, er det også ’nemt’. Det er ikke sværere end at skulle give sin underskrift på et stykke papir, det man blot skal gøre, er, at skrive sit selvvalgte brugernavn og kodeord, og derefter indtaster man en kode fra sit nøglekort. Det anses derfor for at være en ekstrem sikker løsning.

Du kan læse mere om det sikkerhedsmæssige aspekt ved NemID lån i denne artikel.