Det er hverdag for de fleste danskere at udskifte deres mobil med jævne mellemrum. I gamle dage kunne  man sagtens have en mobiltelefon i mange år og være glad for den, men den går ikke længere.

Producenterne er langt hurtigere med deres modeller, gør meget ud af at promovere dem og så er det bare fedest at have det nyeste. Specielt når producenter som Samsung og Apple er dygtige til, hele tiden at komme med 1-2 nye fede features.

Så det store spørgsmål er hvilken mobil du skal vælge? Det ser vi nærmere på her. 

 

Samsung Galaxy vs. iPhone

Alle tal og statistikker viser, at Samsung Galaxy og iPhone er de suverænt mest udbredte og førende modeller på markedet. Der er flere udbydere, men langt størstedelen vælger en af disse mærker.

Med god grund, for Apple bag iPhone og Google/Samsung bag Galaxy er der tale om topprofessionelle og dygtige producenter. Deres modeller har bare vundet indpas hos private og firmaer, med alle de nødvendige funktioner (nogle gange lidt for mange) og en hurtig brugeroplevelse.

Hvis du går efter det sikre valg, vil det derfor skulle stå mellem Samsung Galaxy og iPhone. Ikke at den beslutning behøver gøre det nemmere. For der findes så flere modeller, farver og størrelser.

De nyeste modeller er de dyreste, men ikke altid der hvor du får mest for pengene. Så det kan godt betale sig at gå 1-2 modeller tilbage, for at få mest for pengene.

Det er iPhone 4s et godt eksempel på. Den var rigtig populær, men efter at iPhone 5 og 6 er kommet på markedet, er dens markedsværdi dykket markant. Det betyder at du nu kan få samme gode telefon, til en langt lavere pris.

Lidt det samme gælder for Samsung Galaxy S3 – der generelt er god – men nu er overskygget af 4 og 5 modellerne.

Nå, men hvad skal du så vælge?

Når du sammenligner modellerne på markedet, er det særlig vigtigt at du tager stilling til følgende 5 ting:

  • Batteri holdbarhed
  • Udseende/design
  • Størrelse (højde, bredde, længde)
  • Styresystem og processor
  • Kamera -og videokvalitet

Samsung Galaxy er generelt kendt for at være større rent fysisk, men omvendt have et fantastisk godt styresystem, med en hurtig brugeroverflade. Dertil kommer at flere af modellerne slår iPhone på kamera kvaliteten.

De fleste vil omvendt mene at iPhones er pænere i designet, smartere fordi de er mindre og har en længere batteri levetid. Så du ikke skal oplade den lige så tit.

Mobity.dk er langt hen ad vejen enige i disse betragtninger og har afprøvet flere modeller fra begge mærker. Du bliver derfor nødt til at gøre op med dig selv, hvilke af disse punkter der er vigtigst.

Vores personlige anbefaling er iPhones, men vi er også meget begejstrede for Apple produkter generelt!

Læs også: Penge og mobilen

 

Den billige: iPhone 5C

Hvis du går efter en iPhone har du mange valgmuligheder. Vi anbefaler du holder dig til iPhone 4, 5c, 5s eller 6. Det er blandt disse 4 varianter at du bør vælge. Her kommer dine behov og økonomi så ind i billedet.

Hvis du går efter den billige, vil en iPhone 5c være et godt valg. Den kan fås til under 3.000 kr. uden abonnement og så har den alle de nyeste og smarteste features. Bemærk at prisen vil afhænge af hvor mange GB der skal følge med.

Pris: 2.999 – 3.100 kr. 

Du kan se iPhone 5c farvevarianter på Apple Premium forhandleren Humac.

 

Den smarte og moderne: iPhone 6

Er kun det nyeste og bedste godt nok for dig? Så er iPhone 6 helt sikkert løsningen. Den er bestemt ikke billig, men ekstrem smart og cool i looket. Den har fået meget ros og med et nyt styresystem og forbedret brugeroplevelse, vil de fleste blive begejstret.

Modellen fås i størrelserne 16GB, 64GB og 128GB så spændet er stort. Det kommer til udtryk i prisen, der kan variere med over 2.400 kroner.

Pris uden abonnement: 5.199 – 7.599 kr. 

Du se de forskellige iPhone 6 modeller her.