Det er en rigtig god idé at tage et forbrugslån, hvis du står og mangler penge her og nu. Et forbrugslån giver frie rammer i forhold til at bruge pengene som du vil. Du behøver ikke stille sikkerhed, derfor kan du selv vælge, hvordan lånet skal bruges.

Til gengæld er der nogle omkostninger, som er gode at kende til, inden du kaster dig ud i låneprocessen. Det koster penge at tage et forbrugslån, derfor er der her en oversigt, der hjælper dig til, hvad du kan forvente af omkostninger.

Omkostninger ved forbrugslån er individuelle

Hvad koster forbrugslånVælger du at tage et forbrugslån, er det en god idé undersøge, hvad de koster. Omkostningerne er nemlig individuelle og du kan kun få svaret ved at ansøge hos flere udbydere.

Renten og ÅOP kan både afhænge af de forskellige låneudbydere, men de er også afhængige af din profil som person.

Hvad er din privatøkonomi, hvor meget gæld har du og hvad er din alder. Alle sammen faktorer der påvirker dine muligheder.

Prisen afhænger af..

Udbyderens priser

Først og fremmest er det forskelligt fra udbyder til udbyder, hvad det egentlig koster at tage et lån. ÅOP er forskellig fra sted til sted, og det er en rigtig god idé at finde et lån, hvor de årlige omkostninger er så lave som muligt.

Sammenlign derfor altid lån mellem forskellige firmaer, da omkostningerne kan variere. Det gør du ved at ansøge flere steder, for at indhente tilbud. Herefter kan du sammenligne åop, vilkår og vælge det du foretrækker.

Du kan ansøge og finde billige forbrugslån lige her.

Din månedlige indtægt

Desuden afhænger størrelsen på omkostningerne også af dig. For det meste skal du fremvise årsopgørelser og lønsedler, når du gerne vil tage et lån. Den rente, du får, i forbindelse med dit lån, afhænger blandt andet af din månedlige indtægt. Er din indtægt og økonomi god, er der større sandsynlighed for, at du får en billigere rente.

Din privatøkonomi

Som nævnt tidligere, er det ikke nødvendigt at stille sikkerhed ved et forbrugslån, men netop derfor, vil låneudbyderen og bankerne gerne være sikre på, at du kan betale dit lån tilbage. De kigger blandt andet på et budget, du selv fremviser, over, hvordan du har tænkt dig at betale tilbage igen. De skal kunne se, hvor pengene skal komme fra.

Desuden vil de gerne sikre sig, at du ikke har nogen stor gæld hængende over dit hoved. Har du for eksempel en stor gæld og ikke mulighed for at lave et seriøst budget, kan omkostningerne blive dyre, da en dårlig privatøkonomi gør dig til en usikker kunde at handle med.

Se også: Online lån med NemID godkendelse

Valgte lånebeløb -og periode

Derudover afhænger omkostningerne selvfølgelig også af hvor stort et beløb, du har tænkt dit at låne, og hvor lang en periode du vil have dem i. Jo hurtigere du betaler tilbage, desto lavere omkostninger samlet set. Derfor er det altid en god idé at få en så kort løbetid som muligt.

Du må dog heller ikke vælge en for kort løbetid, da det kan give en høj månedlige ydelse, som din privatøkonomi muligvis ikke kan bære.