Skal du ud og købe en masse gaver til jul? Julen er en dyr fornøjelse for alle. Efter finanskrisen kan det være svært at finde et økonomisk frirum til at betale for alle disse fornøjelser: Godterne, træet og julegaverne.

Hvis pengepungen har set federe dage, så kan det være en rigtig god idé at spare penge op. Har man ikke mulighed for at skære nogen ”unødvendige” aktiviteter ud af budgettet, bør du overveje vores 5 tips.

Mobity.dk har set nærmere på, hvordan du kommer bedre og billigere igennem julen.

 

Fem tips til en billigere jul

  1. Hold jul med hele familien
  2. Drop kalendergaverne
  3. Køb gaverne til januar eller sænk gavebudgettet
  4. Drop slikket i hverdagen
  5. Søg om julehjælp

Det kan lyde mærkeligt, at det at skulle holde jul med hele familien skulle gøre noget billigere. Men hvis man har en søster, en fætter, hvad som helst, hvor en stor familie holder det i én husstand, så kan man gøre det hos den mest bemidlede del af familien.

Penge til julMan slipper for at købe juletræ, pynt til træet, og måske endda den dyre mad. Kalendergaverne og slikket er åbenlyse pengeslugere. Et andet smart trick kan være, at købe gaverne til januar. Efter julen.

Det er der nemlig ikke ret mange, der gør, hvorfor priserne på alt styrtdykker. Hvis den er helt gal kan man også søge om julehjælp, hvor husstande med lave indkomster kan få lidt ekstra midler til at klare juleindkøbene.

Se også: Lån til ferie

 

Du kan altid søge lån til julen online

Man skal også huske på, at man altid kan søge lån til julen online. Hos udbydere som Kvikautomaten og Vivus kan du faktisk låne 3-4.000 kr. helt gratis som ny kunde. En god åbning, hvis du har brug for kortvarig kapital.

Ellers spænder beløbene fra 500 til 350.000 kroner og mens bankerne nok vil være skeptiske, blander online udbyderne sig sjældent i formålet.

Onlinevirksomhederne inden for lånebranchen er blevet mere og mere udbredte. De er enkle og hurtige, og de kan stort set imødekomme ethvert behov. Renterne er højere end hos almindelige banker, men bankerne er ikke bare mere bureaukratiske og besværlige på nogle punkter – der er også højere krav til at få godkendt lån. Så hvis økonomien er stram og penge behøves, så søg uforpligtende online!