Efter vores artikel om “Sammenligning af lån” er vi blevet spurgt flere gange om, hvilket der så er det billigste forbrugslån på online markedet? Vi har set nærmere på markedet og giver dig flere svar i denne artikel. Dels på hvordan du finder den billigste løsning og på hvilke udbydere der har de laveste renteniveauer.

Mange bruger lån til at få råd til et hus, en lejlighed eller en ny bil. Men det er ikke sikkert, at det er fast ejendom eller en bil, du har brug for. Nogle gange ville man ønske, at der bare var lidt flere penge til hverdagen. Få et godt indblik i dine lånemuligheder her, og hvordan du identificerer den billigste løsning.

Sådan finder du det billigste lån

Hvis du gerne vil tage et lån, gør du det højst sandsynligt, fordi du mangler penge på bankkontoen. Derfor nytter det ikke noget at tage et forbrugslån, der på sigt vil komme til at koste dig rigtig mange penge, for så vil pointen lidt forsvinde.

Derfor er du selvfølgelig nødt til at gå efter at få et så billigt lån som muligt. Og det kræver lidt mere arbejde, end bare at tage det første det bedste. Det behøver dog ikke være helt vildt tidskrævende, hvis du bare ved, hvad du går efter, og hvad dine behov er.

Først og fremmest er du nødt til at erhverve dig en grundviden omkring lånemarkedet. Find ud af hvilke udbydere der tilbyder forbrugslån, så du ikke sidder og sammenligner renter, beløb og krav ved lånefirmaer, hvor du slet ikke kan få opfyldt dine behov.

Start med at besøge sammenligningsportalen PRISAS for at se på mulighederne.

Udover at give dig et værdifuldt overblik, gør de dig klogere på en række aspekter ved hele processen. Det kan hjælpe dig med at forstå sammenhængen mellem, hvorfor man får tilbudt lave eller høje renter som kunde.

Indhent tilbud og fokuser på ÅOP

Efter du har researchet online og fundet ud af, hvilke lånefirmaer der er relevante at sende ansøgninger til, skal du i gang med at udfylde ansøgninger. Her kan du igen blive fristet til kun at sende én ansøgning afsted til den udbyder, der har den laveste rente og ÅOP – men fald ikke i her.

Send i stedet ansøgninger til minimum 2-3 forskellige udbydere, men meget gerne til flere. Du forpligter dig ikke til noget ved at sende låneansøgninger, så længe du ikke underskriver nogen låneaftaler. Flere ansøgninger giver dig nemlig mulighed for at indhente flere tilbud, så du kan sammenligne og vælge det billigste. Du kan ikke vide hvem der er billigst, før hver enkel udbyder har kreditvurderet dig og sendt et tilbud retur.

Aktuelt er følgende online banker iblandt de førende, så det kan være en god rettesnor for, hvor du bør ansøge:

  • Bank Norwegian
  • Coop Bank
  • Resurs Bank
  • Basisbank

Når du så skal finde det billigste forbrugslån, bør du helt sikkert kigge på ÅOP. Det står for årlige omkostninger i procent og giver et rigtig godt billede af, hvor meget forbrugslånet i virkeligheden koster. Du skal selvfølgelig stadigvæk tage højde for, at du skal have det lånebeløb du har brug for, og at du kan betale pengene tilbage over en periode, der passer dig.

Finansrådet og landets banker anbefaler ligeledes at du benytter ÅOP som sammenligningsparameter.

Du kan læse mere om begrebet på Jyskebank.dk.