Telia er en af de store spillere på mobilmarkedet og kendt for at have et af de bedste netværk i landet. Det har gjort at de har fokuseret på kvalitet frem for at være helt så billige, som nogle af de mest aggressive konkurrenter på markedet.

De har udover deres mobilafdeling også tilbud på både bredbånd og TV, som man ser det hos rigtig mange mobilselskaber efterhånden. Mobity giver dig her vores anmeldelse af dem som udbyder. 

Abonnementsløsninger

Telias abonnementer strækker sig fra en light model med 8 timers tale og 4 GB data til 129 kr., med en stor pakke i den anden ende med fri tale, 30 GB data, et ekstra sim kort (mod gebyr) og flere andre fordele til 299 kr.

De tilbyder dog også en junior udgave til deres abonnementer, hvilket indebærer 30 minutters tale og 300 MB data til 49 kr., så der også er noget til de helt små, som ikke har behov for så meget. De store pakker inkluderer Sportify premium, hvilket betyder, at man kan høre så meget musik, som man lyster uden reklamer på online tjenesten.

Der er en af de få mobilselskaber der tilbyder mobilabonnement med musik og streaming. Det kan være en stor fordel for dig som kunde, hvis du allerede har Spotify, Netflix eller HBO abonnement, da der kan opnås besparelser.

Dækning og stabilitet

Telia er kendt for at have et af de bedte netværk i landet, og efter at det er blevet offentliggjort, at man har slået sig sammen med Telenor, så kommer de til at være en af de helt store magtfaktorer på markedet. Deres dækning bliver uden tvivl den stærkeste i Danmark, da man slår sig sammen med Telenor.

Dette betyder en højere kvalitet og stabilitet på dækningen i stort set hele landet, hvor de kommer til at nå ud til selv yderområderne. Du kan se Telias dækningskort på hjemmesiden.

Hvad siger kunderne?

På Trustpilot har Telia en bedømmelse på 2,6, hvilket må betegnes som rigtig dårligt, når skalaen går op til 10. Det er især kundeservice, der bliver kritiseret, hvor der ikke bliver fulgt ordentligt op på opsigelser, og kunderne får ikke svar, der dækker deres behov.

Telias struktur virker som om, at den forvirrer kunderne, der har svært ved at finde rundt i deres selvbetjening. Det skal dog nævnes, at det er helt normalt med en lav score og utilfredse kunder i mobilbranchen.

Læs også: Valg af ny mobil

Om Telia selskabet

Som tidligere nævnt, så slår Telia sig sammen med Telenor, og dermed bliver de den største virksomhed på markedet – en status som tidligere og i lang tid har været besat af TDC. Telia er en del af Telia Sonera, som er en verdensomspændende virksomhed med 26.000 medarbejdere på verdensplan, og som regnes for den syvende største virksomhed på mobilmarkedet på verdensplan.

Vi håber du er blevet klogere på mulighederne, deres dækning og hvad de er for en størrelse.