Som studerende er der mange forskellige udgifter, når det kommer til alt det praktiske i boligen. Det kan være svært at få økonomien til at hænge sammen, hvis man samtidig gerne vil have gode karakterer på studiet og passe på de sociale relationer. Derfor kigger mange studerende efter de bedste og billigste løsninger, så de kan få råd og tid til alt det, de gerne vil.

Når det handler om internet, så er det en af de udgifter, der skal betales hver måned, men som også er en dyr post. I dag kan vi nemlig sjældent undvære internettet, og vi har det både i vores bolig og på vores telefon. Mobity kommer med tre gode tips til, hvordan du kan få billigt internet som studerende.

Bliv inspireret

Når det gælder billigt internet, så er der forskellige muligheder for dig, hvis du gerne vil gøre det så billigt som muligt. Først og fremmest kan det altid være en god idé at få nogle gode råd fra andre, der måske står i samme situation.

Der findes flere forskellige sider online, der skriver om livet som studerende, og her kan du måske indhente nogle tips. Det skriver eksempelvis Bladet Momentum om, og her kan du få gode tips til den travle hverdag som studerende.

Ved at opsøge forskellige sider vil du måske også falde over nogle gode tilbud på billigt internet. Disse sider er til for at hjælpe dig, og derfor holder de også øje med de gode tilbud, som de forskellige udbydere somme tider har.

Del med andre

En anden mulighed for at spare nogle penge på dit internet er ved at dele det med andre. Bor I flere i samme lejlighed, så kan I med fordel dele jeres internetregning op, så I ikke skal betale nær så meget. Er I afhængige af en yderst hurtig forbindelse, så er det stadigvæk billigere for jer at finde en hurtigere forbindelse sammen.

Her kan I drage nytte af den nye priskrig, der er startet inden for bredbånd. Den nye spiller på markedet Fastspeed.dk tilbyder en så hurtig forbindelse til en god pris, at de andre er nødt til at gøre noget ved deres priser. Det kan også være, at du kan dele med din nabo og på den måde spare endnu mere.

Hvor hurtig skal bredbåndsforbindelsen være?

Jo hurtigere en forbindelse du vil have, desto mere skal du for det meste betale. Sådan lyder tommelfingerreglen i hvert fald, og derfor bør du overveje, hvor hurtig din forbindelse egentlig behøver at være.

Kan du klare dig med en lidt lavere hastighed, så kan der være nogle penge at hente her. Er I flere, der deler nettet, så skal I dog være opmærksomme på, at det kræver en hurtigere forbindelse at kunne klare flere computere på samme tid.

Det kan være svært at tage det rigtige valg af bredbånd og hastighed. Du bør kende din nuværende forbindelse og tage udgangspunkt i det. Står i fx. overfor at skulle flytte fra lejlighed til hus, skal I ligeledes huske at bredbåndsforbindelsen skal dække flere kvadratmeter. Det kan kræve, at I øger jeres hastighed.

Din-pris.dk har skrevet en god guide om valg af bredbånd, herunder hvilken mbit forbindelse der kan være den rigtige for jer.