Er du træt af en langsom og ustabil bredbåndsdækning? Så kan du glæde dig, for der er flere initiativer på vej, der skal gøre op med de nuværende svagheder på markedet. En af disse er Regeringens Vækstplan, der skal være med til at styrke netværket i landets yderområder.

For selvom tal fra Erhvervsstyrelsen viser at dækningen har været i fremskridt de seneste 3-4 år, er det stadig vigtigt vi rykker os. Specielt med tanke på den internationale konkurrence, hvor de danske virksomheder har krav på en hurtig internetforbindelse, for at kunne skabe en effektiv arbejdsplads.

Mobity ser nærmere på fremtidsudsigterne i denne artikel. 

 

Runder vi 90% bredbåndsdækning i 2015?

De seneste tal fra Erhvervsstyrelsen viser en stigning på +/- 10 procent i den landsdækkende bredbåndsdækning hver år, siden 2012. Med følgende tal for 2014, kan man derfor forvente at vi runder de 90 % i løbet af 2015:

  • 30 Mbit/s download: Fra 71 til 89 % siden 2010
  • 100 Mbit/s download: Fra 23 til 83 % siden 2010

Lad os starte med at slå fast hvordan dækningen bliver opgjort. Det sker nemlig ved at samlet vurdering af, hvor mange der har adgang til en bestemt download og upload hastighed. Specielt virksomheder vil have brug for en stærk internetforbindelse, for at kunne skabe de bedste rammer for medarbejderne.

Specielt den helt høje hastighed har taget store skridt de seneste 5 år, særligt på grund af fibernettet. Det er fiberløsningerne der har været med til at udbrede de høje hastigheder til flere byer og områder. Spørgsmålet er bare hvor lang tid det vil tage, at komme helt ud til Udkantsdanmark.

 

Har du den rigtige bredbåndsløsning?

Ét er hvilke bredbåndsløsninger du har mulighed for at få. Det er fx. ikke alle der har mulighed for fibernet. Noget andet er om du har den bedste og mest prisvenlige løsning. Der er nemlig mange udbydere på markedet og de har løbende kampagner og tilbud.

Det kan være svært at overskue hele markedet, priserne og hvem du kan benytte. Du bør derfor gøre brug af diverse tjenester, når du skal tegne nyt bredbåndsabonnement.

Sammenligning er vejen frem

Der er ingen tvivl om at sammenligning er vejen frem til det billigste bredbånd, efter dine behov. Ingen kan overskue markedet og ingen gider at afsøge alle mulighederne selv. Her gør sammenligningssiderne dig en stor tjeneste.

På en side som Dit Bredbånd kan du både sammenligne udbyderne med hinanden, deres priser, hastighed og ikke mindst læse anmeldelser af diverse selskaber. Det er sådan du får valgt den bedste løsning, hvis du er i tvivl.

Og hvem er ikke det, når du har over 10 udbydere  og endnu flere abonnementsløsninger at vælge imellem?